Δευτέρα, 8 Απριλίου 2013

Το προφίλ ενός σφαγέα της Τουρκοκρατίας (Σουλεϊμάν Ο Μεγαλοπρεπής φονιάς)

 
50B9FB51EBB91B7522EFE349508A57A4Αλέξανδρος Αυλωνίτης
Τι ωραίο σίριαλ ο Σουλειμάν ο Μεγαλοπρεπής!!! Ωραίος άντρας ο Σουλτάνος (έτσι λένε οι γυναίκες) . Φιλεύσπλαχνος . Τι όμορφη και ραδιούργα η Χουρέμ; Πόσο αγαπά τον γυιό του, τον Μουσταφά. Για να δούμε λοιπόν τι ήταν αυτός ο μεγαλοπρεπής Σουλτάνος… Αγάπησε την Χουρέμ.Παντρεύτηκε την Χουρέμ. Θανάτωσε τον αδελφικό του φίλο Ιμπραήμ που έγινε και γαμπρός του. Θανάτωσε την πρώτη του γυναίκα , μάνα του Μουσταφά. Σκότωσε τον Μουσταφά και το παιδί του δηλ. το εγγόνι του . Σκότωσε και τον Βαγιαζήτ, γυιό του από την Χουρέμ με τα 4 παιδιά του (δηλ. τα εγγόνια του). Ααααα. Ξέχασα μια λεπτομέρεια!!!!! Ο Σουλειμάν, παρεπιπτόντως, πολιόρκησε την Κέρκυρα το 1537. κατασφάγιασε σχεδόν όλα τα χωριά.
Πήρε καμιά 20αριά χιλιάδες Κερκυραίους δούλους. Κατέκαψε την εκτός του παλαιού Φρουρίου Κέρκυρα και πάρα πολλά χωριά. Τρείς μέρες καιγόταν η Κέρκυρα. Τον Ποταμό τον διέλυσε στην κυριολεξία και σαν να μην έφθαναν όλα αυτά , η φρουρά της Κέρκυρας (του Παλιού Φρουρίου) συναινούντων και των Κερκυραίων πολεμιστών, έδιωξαν μέσα από το Φρούριο όλα τα γυναικόπαιδα και τους γέρους με το αιτιολογικό ότι δεν θα φθάσουν τα τρόφιμα (περιττά στόματα) και θα καταληφθεί το φρούριο και έτσι χιλιάδες παιδιά, γυναίκες και γέροι πέθαναν από την πείνα, την δίψα και τις αρρώστιες μπροστά στα μάτια των πατέρων τους (πολεμιστών). Οι θρήνοι και οι κραυγές ακόμη ακούγονται κάτω από το Φρούριο, στο Μαντράκι και γύρω γύρω από το Φρούριο, διαπράττοντας έτσι οι Κερκυραίοι και οι Βενετοί το μεγαλύτερο έγκλημα κατά αμάχων που είχε διαπραχθεί καθ όλη την εποχή του μεσαίωνα ίσως και όλης της Ελληνικής Ιστορίας. Ο Σουλειμάν στην απέναντι ακτή , στη Θεσπρωτία αρνούνταν να δώσει βοήθεια στους Κερκυραίους αμάχους που πέθαιναν σωρηδόν αν και αντιπροσωπεία τους του είχε ζητήσει βοήθεια..
Δυό λέξεις χαρακτηρίζουν το μεγάλο έγκλημα: Αποσκορακισμός και αποσκυβαλισμός.Ετσι οι ιστορικοί περιγράφουν το μεγάλο έγκλημα κατά των αμάχων.
Και μιά φράση από μένα: Πλήρης άγνοια της ιστορίας μας. Κατά τα άλλα : Τι όμορφος ο Σουλειμάν; Τι γλυκιά η Χουρέμ; Τι θα γίνει στο επόμενο επεισόδιο;
7263_225805790877503_1117931978_n
Το είδαμε στο Face, και να σημειώσουμε επίσης πως δίπλα μας στα Σκόπια, αυτα τα σκουπίδια έχουν απλά απαγορευτεί να προβάλονται στις τηλεοράσεις .