Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2013

ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ ΚΑΙ E.N.D. ΤΑ 600 ΔΙΣ. ΚΑΙ Η ΜΕΓΑΛΗ ΠΛΑΝΗ

ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ ΚΑΙ E.N.D. ΤΑ 600 ΔΙΣ.
Η αλήθεια και το ψέμα αργά ή γρήγορα πάντα αποκαλύπτονται και αυτό είναι νόμος άγραφος και απαράβατος. Αν κάποιον τον κατηγορήσεις άδικα, αργά ή γρήγορα η αλήθεια θα λάμψη και θα δικαιωθεί. Αν πάλι κάποιος κοροϊδεύει και λέει ψέματα, αργά ή γρήγορα θα αποκαλυφθεί. Ο χρόνος είναι αυτός που κρίνει, δικαιώνει και αποκαλύπτει και ο χρόνος θα κρίνει και μένα και τα γραπτά της πένας μου.

Το όνομα Αρτέμης Σώρρας, ακούστηκε απότομα και έντονα στην Ελλάδα και συνδέθηκε με το ποσόν των 600 δισεκατομμυρίων δολλαρίων, που κατατέθηκαν για την “εξαγορά” του ελληνικού χρέους.
Αυτό, είναι μία μοναδική περίπτωση στην παγκόσμια κεφαλαιαγορά και στην διεθνή χρηματοοικονομία. Να ζητάει δηλαδή ένας ιδιώτης να εξαγοράσει κρατικό ή δημόσιο χρέος και να φαίνεται ο ίδιος ως δανειστής. Αυτό, ήξεραν όι “πατριώτες” ότι δεν έχει ξανασυμβεί και με τις διαδικασίες που επινόησαν ούτε μπορεί να συμβεί. Και το ήξεραν πρίν καταθέσουν την πρόταση.
Λυπάμαι που θα στενοχωρήσω και θα επαναφέρω στην πραγματικότητα, όλους τους καλοπροαίρετους και καλόπιστους Έλληνες, που “κατάπιαν αμάσητο” και χωρίς να ελέγξουν αυτό το “φαγητό” που τους σέρβιραν, μόνο και μόνο επειδή “μύριζε” ελπίδα.
Αυτό το νέο λοιπόν ήρθε σαν μία μεγάλη “φούσκα” και σκέπασε την Ελλάδα, για να δώσει ελπίδα στους “απελπισμένους”και μια προοπτική εξόδου της χώρας από την οικονομική κρίση που έχει περιέλθει.

Δυστυχώς όμως η αλήθεια θα αποδειχθεί διαφορετική και θα αποκαλύψει ενέργειες δόλιες και υποκριτικές, από ανθρώπους που παρουσιάστηκαν ως “πατριώτες” , και ήρθαν στους απελπισμένους Έλληνες, για να πουλήσουν ή μάλλον να “ΔΑΝΕΙΣΟΥΝ” ελπίδα.
Ο Αρτέμης Σώρρας και οι άνθρωποι της E.N.D. που διαχειρίζονται αυτό το πακέτο των 600ων δις και οι νομικές υπηρεσίες τους, που επιλέγουν τις νομικές διαδικασίες που θα ακολουθηθούν, δεν είναι ερασιτέχνες. Είναι πολύ επαγγελματίες με μεγάλη εμπειρία στις διεθνείς χρηματαγορές και γνωρίζουν άριστα τους τρόπους μεταφοράς και διακίνησης μεγάλων κεφαλαίων.
Και αυτό το λέω, γιατί αν ήταν πραγματικοί Έλληνες πατριώτες, που ήθελαν να βοηθήσουν και να ευεργετήσουν την Ελλάδα όπως ισχυρίζονται, είχαν πολλούς τρόπους για να το κάνουν, ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΚΑΙ ΠΟΛΥΠΛΟΚΟ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΕΠΕΛΕΞΑΝ.
Τα ιδιωτικά κεφάλαια έχουν μεγάλη δύναμη και μπορείς με αυτά να κάνεις πολλά πράγματα, ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΝΑ ΣΥΝΑΨΕΙΣ ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΜΕ ΚΡΑΤΟΣ.
Θέλω να πω με αυτό, ότι ο Σώρρας και οι διαχειριστές των κεφαλαίων του , γνωρίζουν πολύ καλά, ότι αν θέλουν να προσφέρουν τα ιδιωτικά τους κεφάλαια στο ελληνικό δημόσιο, για να “εξαγοραστεί” το χρέος, υπάρχουν μόνο δύο τρόποι.

Αν είσαι πραγματικός ευεργέτης και πατριώτης όπως λες και δεν επιδιώκεις κανένα όφελος, τότε γίνεται ΜΙΑ ΔΩΡΕΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ, χωρίς να υπάρχει κανένα νομικό κώλυμα από το κράτος, στο να τα αποδεχθεί.
Άλλωστε οι ευεργέτες και οι πατριώτες δεν φαίνονται στα λόγια αλλά στα έργα και ΔΕΝ ΔΑΝΕΙΖΟΥΝ ΑΛΛΑ ΔΩΡΙΖΟΥΝ.
Ο δεύτερος τρόπος αν δεν θέλεις να δωρίσεις, αλλά θέλεις “ντε και σώνει” να δανείσεις, αυτήν την δυνατότητα σαν ιδιώτης την έχεις ΜΟΝΟ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΟΜΟΛΟΓΩΝ.
Υπάρχει βέβαια και μία τρίτη επιλογή, αλλά είναι και αυτή δωρεά. Να κατατεθεί το ποσόν στον ειδικό λογαριασμό που έχει ανοιχτεί υπέρ του ελληνικού χρέους.
Ο Αρτέμης Σώρρας όμως και οι συνεργάτες του, επέλεξαν να ακολουθήσουν μία διαδικασία χρονοβόρα και εξαιρετικά πολύπλοκη, που δεν έχει υπάρξει όμοια στην παγκόσμια οικονομία, που δημιουργεί μεν θόρυβο και εντυπώσεις, αλλά είναι αδύνατον να φέρει και αποτέλεσμα.
Το άλλοθι βέβαια του Σώρρα και των συνεργατών του, είναι ότι η πρόταση δεν έγινε αποδεκτή από την κυβέρνηση. Η πρόταση όμως του Αρτέμη Σώρρα δημιουργήθηκε με τέτοιο νομικό τρόπο, ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΔΕΚΤΗ από την Κυβέρνηση. Και με αυτόν τον τρόπο είναι όλοι ευχαριστημένοι.

Η πρόταση για την “εξαγορά” του ελληνικού χρέους από τον Αρτέμη Σώρρα, κατατέθηκε ως εξής:
“Στις 28-9-2012 κατέθεσα επίσημη πρόταση προς την ελληνική κυβέρνηση και προσέφερα δάνειο 600 δις δολλαρίων μέσω χρεογράφων (ΙΒΟΕ) άτοκα για 100 χρόνια, για να βγεί η χώρα από την καταστροφική της πορεία”. Έτσι λέει.
Τώρα, που το έχει δεί αυτό το “έργο” γραμμένο και ποιος το επινόησε, μόνο αυτός το ξέρει. Να ζητάει δηλαδή και να απαιτεί ένας ιδιώτης, να δανείσει ένα κράτος (Α), δια μέσου της αξίας των ομολόγων που κατέχει από ένα άλλο κράτος (Β).
Γιατί τα 600 δις δεν είναι μετρητά. Είναι ομόλογα του Αμερικανικού δημοσίου, που έχει στην κυριότητά του ο Σώρρας και λήγουν τον Απρίλιο του 2014.
Αυτοί που το επινόησαν λοιπόν, ήξεραν ότι κάτι τέτοιο δεν έχει καμία πιθανότητα εφαρμογής, γιατί καμία κυβέρνηση στον κόσμο δεν θα μπορούσε να αποδεχθεί μία τέτοια πρόταση, γιατί δεν είναι αυτός ο διεθνής τρόπος που μπορεί να δανειστεί ένα κράτος από ιδιώτες.
Αυτό όμως το γνωρίζει και το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, αλλά αντί να βγεί και να πει την αλήθεια για να εκθέσει τον Σώρρα, συμπεριφέρεται με μία “ένοχη” σιωπή. Αν δεν ήταν στημένο το “παιχνίδι”, θα του έλεγαν το εξής: «Ευχαριστούμε για την προσφορά κύριε Σώρρα αλλα δεν είναι αυτός ο νόμιμος και διεθνής τρόπος. Αν θέλετε να δανείσετε άτοκα την χώρα με 600 δις για 100 χρόνια, θα εκδώσει το ελληνικό δημόσιο ομόλογο τέτοιας αξίας και εκατονταετούς λήξης και θα το αγοράσετε εσείς».

Αυτός είναι ο εύκολος, γρήγορος και διεθνώς αποδεκτός τρόπος δανειοδότησης κράτους από ιδιώτη και κανένας άλλος.
Να τελειώνει λοιπόν αυτό το παραμύθι του “Έλληνα πατριώτη” Σώρρα και των Λαμπράκη και Βαλσαμάκη, γιατί πρόκειται για στημένο “παιχνίδι” σε στημένο “γήπεδο” και επινόησαν πολύπλοκες διαδικασίες, μόνο για θόρυβο και εντυπώσεις.
Σε προσωπική συζήτηση που είχα με τον πρόεδρο και εκπρόσωπο τύπου της E.N.D. κυρίους Λαμπράκη και Βαλσαμάκη παρουσία φίλων, τους ρώτησα το εξής: “Γιατί αφού λέτε ότι το κάνετε για την Ελλάδα και δεν σας ενδιαφέρει αν θα πάρετε τα χρήματα πίσω, επιλέγετε μία τέτοια διαδικασία και δεν κάνετε απλά μία δωρεά στο ελληνικό δημόσιο”;
Μόλις συνειδητοποιήσαμε την απάντηση που μας έδωσαν, καταλάβαμε αμέσως την κοροϊδία, την υποκρισία και το στημένο “παιχνίδι”. “ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΔΩΡΕΑ, ΓΙΑΤΙ Η ΔΩΡΕΑ ΦΟΡΟΛΟΓΕΙΤΑΙ ΜΕ ΠΟΣΟΣΤΟ 40%” είπαν. Δηλαδή δεν θέλουν να πληρώσουν τον φόρο που αναλλογεί στο ποσό των 600ων δις, ο οποίος είναι 240 δις.

Και τώρα η αποκάλυψη της υποκρισίας και του στημένου “παιχνιδιού”.
Στην ίδια συζήτηση που είναι βιντεοσκοπημένη, ο κύριος Λαμπράκης μας είπε, ότι για την χρηματοδότηση της E.N.D. που έγινε με μία μετοχή της τράπεζας Ανατολής, προέκυπτε ένας φόρος που έπρεπε να εισπράξει το ελληνικό δημόσιο, ύψους 24ων δις. Αυτόν τον φόρο μας είπε, ήθελαν να τον πληρώσουν και έτρεχαν από την εφορία της Πάτρας στο ΣΔΟΕ. Από το ΣΔΟΕ τους έστειλαν στο υπουργείο οικονομικών, από εκεί πάλι στο ΣΔΟΕ και από εκεί πάλι στον έφορα, ΑΛΛΑ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΤΟΝ ΕΙΣΠΡΑΞΕΙ.
Τότε καταλάβαμε. Όταν αυτοί “θέλουν” να πληρώσουν, το κράτος εξαφανίζεται και κανείς δεν θέλει να πληρωθεί. Όταν όμως το κράτος θα πρέπει να τα πάρει, γιατί δεν θα μπορει να κάνει διαφορετικά, τότε εμείς ΔΕΝ ΤΑ ΔΙΝΟΥΜΕ.

Αλλά υπάρχει ακόμα ένα στοιχείο που ξεσκεπάζει τους “πατριώτες”. Γιατί τους ενοχλεί ο φόρος της δωρεάς, αφού όλο το ποσόν πάλι μέσα στο ταμείο του δημοσίου θα είναι. Μήπως νομίζουν ότι ο φόρος θα πάει στην Τουρκία; Όλο το ποσόν της δωρεάς είτε φορολογηθεί με 5% είτε φορολογηθεί με 95% μέσα στο ταμείο του ελληνικού δημοσίου θα μπεί.
Αλλά όπως είπαμε, όταν το κράτος θα πρέπει να τα πάρει, τότε εμείς ΔΕΝ ΤΑ ΔΙΝΟΥΜΕ.
Αυτό είναι το καλοδουλεμένο παραμύθι των 600ων δις, που το σενάριο γράφτηκε στην Αμερική και το έφεραν να το “παίξουν” στην Ελλάδα, οι “Ελληναράδες” και οι “πατριώτες”, με σκοπό να εξαγοράσουν “αέρα” και να πουλήσουν ή μάλλον να ΔΑΝΕΙΣΟΥΝ ελπίδα.
Αλλά δεν το έκαναν μόνο γι’ αυτό. Τώρα έχουν ξεκινήσει και κάνουν προτάσεις “χρηματοδότησης” στους Δήμους της Ελλάδος προσπαθώντας να ψαρέψουν θύματα. Οι προτάσεις “χρηματοδότησης” που κάνουν λοιπόν στους δήμους, αυτοί οι “Ελληναράδες” και οι “πατριώτες”, είναι πάλι “άτοκα δάνεια” για 50 χρόνια και για τεράστια ποσά εκατοντάδων εκατομμυρίων, έως δισεκατομμυρίων ανά Δήμο.

Αυτά τα ποσά, είναι δυσανάλογα τεράστια για τα οικονομικά μεγέθη των Δήμων και πρόκειται ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΓΙΔΑ, γιατί δεν είναι ούτε χρηματοδοτήσεις, ούτε δωρεές, ούτε επιχορηγήσεις.
ΕΙΝΑΙ ΔΑΝΕΙΑ.

Αυτό θυμίζει τις τράπεζες πρίν 6 χρόνια που σου ανήγγειλαν όλο χαρά ότι “εγκρίθηκε ένα δάνειο στο όνομά σας 200.000 ευρω. Περάστε να το πάρετε”. Όσοι τότε είδαν μόνο το “τυρί” αλλα όχι την “φάκα”, σήμερα κλαίνε με μαύρο δάκρυ ενώ κάποιοι αυτοκτόνησαν.
ΜΑΚΡΥΑ ΑΠΟ ΔΑΝΕΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΙ.
ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΙΣ ΠΑΓΙΔΕΣ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ.
ΜΑΚΡΥΑ ΑΠΟ ΤΕΤΟΙΟΥΣ “ΕΥΕΡΓΕΤΕΣ”.
Οι ευεργέτες και οι πατριώτες δεν δανείζουν. Δωρίζουν. Οι δόλιοι και οι υποκριτές δανείζουν γιατί αποσκοπούν σε κέρδος. Και αν λένε ότι δανείζουν και άτοκα τότε αποσκοπούν σε άλλο όφελος και η παγίδα είναι μεγαλύτερη.
ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΧΑΡΤΙΑ ΠΟΥ ΤΑ ΤΥΠΩΝΟΥΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ.
Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΗ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΔΑΝΕΙΣΤΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ.
ΜΗΝ ΤΗΝ ΥΠΟΘΗΚΕΥΣΕΤΕ.
ΜΗΝ ΥΠΟΘΗΚΕΥΣΕΤΕ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ.
Κάποια εποχή είχα πέσει και εγώ στον πειρασμό του δανείου, με σκοπό την αγορά κατοικίας. Γενικά είμαι συγκρατημένος και εφαρμόζω το “όπου φθάνει το χέρι σου”, αλλά μου παρουσιάστηκε μία πολύ μεγάλη “ευκαιρία”, από αυτές που χάνεις τον ύπνο σου. Ρώτησα τον γέροντα ...... “τί να κάνω γέροντα”;

“Δεν θα σου πω τι να κάνεις παιδί μου” απάντησε ο γέροντας. “Θα σου πω μόνο αυτό. Ο Θεός παιδί μου δεν δανείζει. Ότι χρειαζόμαστε απλόχερα μας το χαρίζει. Μόνο ο διάβολος δανείζει για να κρατάει τους ανθρώπους ομήρους”.
Σήμερα είμαι ακτήμων, αλλά είμαι ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ .
ΜΑΚΡΥΑ ΛΟΙΠΟΝ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ “ΕΥΕΡΓΕΤΕΣ” ΚΑΙ ΤΟΥΣ “ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ”, ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΜΕ ΧΑΜΟΓΕΛΑ ΚΑΙ “ΧΑΡΙΖΟΥΝ” ΔΑΝΕΙΑ.
ΕΙΝΑΙ ΛΥΚΟΙ ΑΡΠΑΓΕΣ. ΜΑΚΡΥΑ.

Ιωάννης Λαμπρόπουλος
Συγγραφέας-ερευνητής

Υ.Γ. παρακαλώ να το διαδώσετε, γιατί υπάρχουν πολλοί Έλληνες που πλανήθηκαν από αυτούς τους πλάνους.
πηγη πενταποσταγμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου