Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2013

Συγκλονίζουν οι φωτογραφίες της 16χρονης Μυρτώς – Έρανος από την ομογένεια στις ΗΠΑ.

Σοκάρει και συγκινεί η πρώτη φωτογραφία της 16χρονης Μυρτώς μέσα από το νοσοκομείο της Βοστώνης όπου νοσηλεύεται μετά την επίθεση που είχε δεχτεί το καλοκαίρι του 2012 στην Πάρο.

 
Η φωτογραφία της 16χρονης Μυρτώς μέσα από το νοσοκομείο - ΠΗΓΗ: Facebook/friendsofmirto1 
Η πρώτη φωτογραφία της Μυρτώς Παπαδομιχελάκη, που στις 22 Ιουλίου του 2012 δέχτηκε επίθεση από τον Πακιστανό Αχμέτ Βακάς στην παραλία Χρυσή Ακτή της Πάρου, «ανέβηκε» στην ιστοσελίδα You Caring.com, όπου οι «Φίλοι της Μυρτώς» έχουν δημιουργήσει σελίδα όπου όποιος το επιθυμεί μπορεί να συνεισφέρει οικονομικά.

Η συγκέντρωση χρημάτων για την αγορά του μηχανήματος είναι μια πρωτοβουλία της Νεολαίας της Ομοσπονδίας Ελληνοαμερικανικών Σωματείων Νέας Αγγλίας


Επίσης, οι Φίλοι της Μυρτώς έχουν φτιάξει και ειδική σελίδα στο Facebook. Εκεί, εκτός από τη φωτογραφία μέσα από το νοσοκομείο, δημοσιεύεται και μια φωτογραφία του κοριτσιού πριν από την επίθεση.

Στόχος του εράνου που γίνεται είναι η αγορά ενός ειδικού μηχανήματος το οποίο θα βοηθήσει την Μυρτώ για τη διατροφή και την επικοινωνία. Μέχρι σήμερα έχουν συγκεντρωθεί 3.822 δολάρια ενώ απαιτούνται 25.000$, δηλαδή περίπου 18.600€.

Η μάχη που δίνει η Μυρτώ στο Spaulding Hospital της Βοστώνης είναι τεράστια. Αλλά στον αγώνα της, δεν είναι μόνη. Εκτός από τους γονείς της, έχει στο πλευρό της και την ομογένεια. 

Μάλιστα, ομογενείς και οργανισμοί της ελληνοαμερικανικής κοινότητας έχουν κινητοποιηθεί για να βοηθήσουν την οικογένεια Παπαδομιχελάκη. 

 
Η Μυρτώ πριν από την επίθεση - ΠΗΓΗ: Facebook/friendsofmirto1 

Πως κινητοποιήθηκε η ομογένεια 
Όταν τον περασμένο Ιούνιο η Μυρτώ έφτασε στις ΗΠΑ για τη θεραπεία στη Βοστώνη, η περίπτωσή της έγινε ευρέως γνωστή στην ομογένεια. Και ήταν κορίτσια 14 έως 20 ετών που κινητοποιήθηκαν πρώτα. 

Ήταν εκείνες που επισκέφθηκαν τη Μυρτώ στο νοσοκομείο όπως λέει στην εφημερίδα Espresso η Μαρία Σπυριδοπούλου, μέλος του συμβουλίου της Ομοσπονδίας Ελληνοαμερικανικών Σωματείων Νέας Αγγλίας.

 
Η σελίδα όπου γίνεται ο έρανος για τη Μυρτώ 
Τα κορίτσια της ομογένειας ήρθαν σε επαφή με τη μητέρα της Μυρτώς, Μαίρη Κοτρώτσου και την επισκέφτηκαν στο νοσοκομείο. «Το μυαλό της λειτουργούσε και έδειχνε να χαίρεται όταν έβλεπε παρέα», λέει η κα Σπυριδοπούλου. 
Όταν έγινε σαφές πως υπήρχαν ελπίδες να επανέλθει η Μυρτώ, άρχισαν οι συζητήσεις για την ειδική συσκευή. Όμως, όπως εξιστορεί η ομογενής Μαρία Σπυριδοπούλου, η μητέρα της δεν είχε τις 25.000 δολάρια που απαιτούνταν. 

 
Η σελίδα των Φίλων της Μυρτώς στο Facebook 
«Οι μικρές ομογενείς όμως πήραν την πρωτοβουλία να ενημερώσουν το συμβούλιο, το οποίο ψήφισε ομόφωνα να προσφέρει τη βοήθειά του για να αγοραστεί το μηχάνημα. Αρχίσαμε καμπάνια που θα κορυφωθεί στις 7 Δεκεμβρίου με εκδήλωση σε μια εκκλησία στη Βοστώνη για τη συγκέντρωση χρημάτων. Έλληνες και Αμερικανοί έχουν ευαισθητοποιηθεί και βρίσκονται σε επαφή μαζί μας», κατέληξε η Μαρία Σπυριδοπούλου.

πηγή    /    αντιγραφή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου