Σάββατο 17 Μαΐου 2014

Νέος Ἅγιος τῆς ἐκκλησίας ὁ γέροντας Ἀμφιλόχιος (Μακρῆς) τῆς Πάτμου

ΝΕΟΣ ΑΓΙΟΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΑΜΦΙΛΟΧΙΟΣ (ΜΑΚΡΗΣ) ΤΗΣ ΠΑΤΜΟΥ

 Με βαθύτατη συγκίνηση πληροφορήθηκα, από τη Romfea.gr, ότι ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος θα επισκεφθεί τον Σεπτέμβριο την Πάτμο, όταν θα γίνει η επίσημη αγιοκατάταξη του νέου Αγίου της Εκκλησίας μας Οσίου Αμφιλόχιου (Μακρή).
 
Ο π. Αμφιλόχιος ήταν φίλος και πνευματικό παιδί του Αγίου Νεκταρίου.  
Υπήρξε πνευματικός πατέρας πολλών μεγάλων μορφών της Εκκλησίας, Ελλήνων και ξένων.
 
Υπήρξε εμπνευστής του ιεραποστολικού έργου στην Αφρική και αλλού, αφού μορφές, όπως ο π. Χρυσόσοστομος Παπασαραντόπουλος και ο Σεβ. Μητροπολίτης Νέας Ζηλανδίας κ. Αμφιλόχιος (Τσούκος), υπήρξαν πνευματικά του παιδιά.
 
Ιεράρχες -όπως ο επίσκοπος Διοκλείας Κάλλιστος Γουέαρ- ομολογούν ότι προσήλθαν στην Ορθοδοξία εξαιτίας της γνωριμίας τους με τον π. Αμφιλόχιο ή αποφάσισαν να χειροτονηθούν -όπως ο Σεβ. Μητροπολίτης Μαυροβονίου κ. Αμφιλόχιος (Ράντοβιτς)-, αφού εξομολογήθηκαν στον Αγιο αυτό άνθρωπο.
 
Η αγιοκατάταξη του π. Αμφιλοχίου (Μακρή) έρχεται να επιβεβαιώσει την καθολική φήμη που είχε στη συνείδηση του πιστού λαού του Θεού για την αρετή και την παρρησία που βρήκε στον Κύριο. Φήμη που επιβεβαιωνόταν από τα πολλά θαύματα που έχει κάνει πριν και μετά την οσιακή του κοίμηση στις 16 Απριλίου του 1970.
Ο π. Αμφιλόχιος ήταν ένας πραγματικός ευπατρίδης της Εκκλησίας. Τον διέκρινε μια σπάνια πνευματική αρχοντιά και ευγένεια και υπήρξε ένας από τους βασικούς πρωτεργάτες της αναγέννησης του μοναχισμού, “του ευζωνικού τάγματος της Εκκλησίας”, όπως τον αποκαλούσε.
 
Εκφράζουμε την ευχή και την ελπίδα για σύντομη αγιοκατάταξη και του Αγίου Γέροντα Φιλόθεου (Ζερβάκου), μαθητή και πνευματικού τέκνου του Αγίου Νεκταρίου και πνευματικού πατέρα του π. Αμφιλόχιου (Μακρή). 
http://panayiotistelevantos.blogspot.gr/
 http://agathan.wordpress.com
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου