Δύο μεγάλα κύματα τρομοκρατών αναμένουν οι αρχές ασφαλείας στην Ευρώπη τα οποία πρόκειται να πραγματοποιήσουν επιθέσεις τύπου Παρισιού στο επόμενο χρονικό διάστημα. Τις πληροφορίες αναφέρει η νορβηγική εφημερίδα Dagbladet η οποία επικαλείται πηγές των μυστικών υπηρεσιών της Νορβηγίας, οι οποίες επιβεβαιώνουν τις αρχικές πληροφορίες.
Σύμφωνα με αυτές το πρώτο κύμα των 272 τρομοκρατών έχει ήδη περάσει στην Ευρώπη χωρίς δυσκολία μέσω Ελλάδας και πριν περάσει είχε εκπαιδευτεί σε στρατόπεδα στην Ράκκα. Αρχικά αποτελείτο από 300 άτομα 28 εκ των οποίων όμως έχασαν τη ζωή τους σε διάφορες συγκρούσεις.
Η εντολή που έχει δοθεί από την ISIS είναι προς το παρόν τα εκπαιδευμένα στελέχη της να κρυφτούν μέχρι να λάβουν την εντολή για μαζικές επιθέσεις σε διαφορά σημεία της Ευρώπης.
Ο εκπρόσωπος της νορβηγικής μυστικής υπηρεσίας PST Trond Hugubakken, δήλωσε σχετικά: «Η PST είναι ενήμερη για τις συγκεκριμένες πληροφορίες, αλλά για τώρα δε θα θέλαμε να προβούμε σε κάποια άλλη διευκρίνιση αναφορικά με την υπόθεση».

Το δεύτερο κύμα των τρομοκρατών αποτελείται από 150 μαχητές οι οποίοι πραγματοποίησαν την εκπαίδευσή τους μεταξύ Sinjar και Μουούλης στο Ιράκ και στη συνέχεια μετακινήθηκαν στη Συρία. Όπως αναφέρεται από πηγές της εφημερίδας μέσα στη Συρία οι 112 από τους 150 την έχουν σχεδόν ολοκληρώσει. Αρκετοί από τους 112 έχουν ήδη περάσει στη Συρία στην πόλη Deir el Zour και από εκεί στην Ράκκα και προετοιμάζουν το έδαφος για την μετακίνηση και των υπολοίπων με αρχικό σταθμό την Ελλάδα, μέσω του βασικού διαδρόμου που υπάρχει για αυτές τις περιπτώσεις των ελληνικών νησιών.
Οι επιθέσεις που οι δύο ομάδες έχουν εκπαιδευτεί και πρόκειται να πραγματοποιήσουν είναι δύο ειδών: Η πρώτη αφορά αποστολές σε ομάδες χρησιμοποιώντας όπλα και κτυπώντας πολυσύχναστα σημεία ενώ η δεύτερη χρησιμοποιεί ως κύριο όπλο της γιλέκα αυτοκτονίας κινούμενοι όχι ομαδικά αλλά μεμονωμένα. pronews.gr
www.stoxos.gr