Ο Πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ-Άσαντ και η σύζυγός του Άσμα επισκεφθείτε μια χριστιανική εκκλησία στη Δαμασκό κατά την προετοιμασία της Χριστουγεννιάτικης χορωδίας, αναφέρουν πολλά αραβικά ΜΜΕ .
Το γραφείο του Σύρου Προέδρου και οι κοινωνική σελίδες μέσα ενημέρωσης εμφανίζουν το ζεύγος σε  φωτογραφίες και βίντεο με  τα μέλη της χορωδίας της εκκλησίας Sayyedet Dimask  2χλμ από την περιοχή Jobar, στην οποία ο συριακός στρατός πολεμά τος ορδές των Ισλαμιστών τρομοκρατών .
Νωρίτερα την Παρασκευή βλήματα όλμων έπληξαν την περιοχή γύρω από την εκκλησία, χωρίς να καταγραφεί ατυχήματα .
Οι Χριστιανοί της Συρίας  αποτελούν το 11 τοις εκατό του πληθυσμού της χώρας.

Σε άρθρο με τίτλο (Συνάντηση Πούτιν και Άσαντ για τα «επόμενα βήματα» στην Συρία), στην ιστοσελίδα pentapostagma.gr, είχαμε αναφέρει την προ μηνός συνάντηση του Ρώσου και του Σύρου Προέδρου με θέμα το μέλλον της χώρας.
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν και ο ομόλογός του της Συρίας Μπασάρ αλ-Άσαντ συζήτησαν θέματα που σχετίζονται με τις συνεχιζόμενες  στρατιωτικές δραστηριότητες της Ρωσικής Ομοσπονδίας και του συριακού στρατού, προετοιμάζοντας τα επόμενα «κτυπήματα» κατά του ισλαμικού στρατού.
Στα σχέδια αυτά είναι η ανασυγκρότηση της κατεστραμμένης χώρας από το εμφύλιο , η  δημιουργία υποδομών για όλους τους Σύρους κατοίκους ανεξαρτήτου θρησκείας.
Ο Ρώσος Πρόεδρος  είπε πως θετικές εξελίξεις στο στρατιωτικό μέτωπο στη Συρία θα παράσχουν τη βάση για μια μακροπρόθεσμη πολιτική επίλυση, που θα εμπλέκει όλες τις πολιτικές δυνάμεις, εθνοτικές και θρησκευτικές ομάδες.
Σύμφωνα με ειδικούς , το μέλλον του Σύρου Προέδρου αποφασίσθηκε στην συνάντηση αυτή και αυτό  έχει να κάνει με την  μελλοντική μορφή που θα πάρει το κράτος της Συρίας ειδικά  μετά την δημιουργία του Κουρδιστάν.
Ο Σύρος Πρόεδρος το πιο πιθανό είναι να μείνει ακόμα αρκετά χρόνια στην εξουσία , με δεδομένο το πόσα άντεξε πέντε χρόνια τώρα από τους Τζιχαντιστές και την Δύση.
Η Μόσχα στην περιοχή αυτή «χτίζει» επιμελώς τον δικό της άξονα ο οποίος θα περιλαμβάνει εκτός  την Συρία, το Ιράκ, την Υεμένη , το Κουρδιστάν και φυσικά το Ιράν και τον Λίβανο.
Η Συρία θα επιζήσει και θα ξαναγεννηθεί ως κράτος για το καλό ολόκληρης της περιοχής της Μέσης Ανατολής.