Δευτέρα 7 Μαΐου 2012

Πούτιν για τις ελληνικές εκλογές: Ότι αποφασίσει ο λαός είναι σεβαστό


«Η ρωσική κυβέρνηση τάσσεται εγγένει υπέρ της στενής συνεργασίας με την Ελλάδα, στηρίζει και σέβεται την ελευθερία επιλογής των Ελλήνων πολιτών. Ο επικεφαλής της ρωσικής κυβέρνησης και εκλεγμένος πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν δεν θα μπορούσε ποτέ.... να ταχθεί υπέρ του ενός ή του άλλου ελληνικού κόμματος» … δήλωσαν ρωσικοί διπλωματικοί κύκλοι, ερωτηθέντες για τις δηλώσεις του αρχηγού του ΛΑΟΣ, Γ. Καρατζαφέρη, περί επιστολής Βλ. Πούτιν προς τον ίδιο.
Για το ίδιο θέμα, ο επίσημος εκπρόσωπος της ρωσικής Πρεσβείας στην Αθήνα, Αντόν Ζάνιν, δήλωσε στο ΑΜΠΕ ότι δεν έχει οποιαδήποτε πληροφορία για παρόμοια επιστολή, επομένως δεν μπορεί ούτε να διαψεύσει, ούτε να επιβεβαιώσει την ύπαρξή της.

Ενδιαφέρον βέβαια θα είχαν οι απόψεις των Ρώσων και για όσους εν Αθήναις εμφανίζονται ως “η φωνή του Κρεμλίνου”.
Μετά από το θόρυβο που λογικά δημιουργήθηκε περί “αδειάσματος” Καρατζαφέρη, το ΛΑΟΣ έδωσε στη δημοσιότητα το κείμενο μιας επιστολής-απάντηση του Ρώσου προέδρου για τα συγχαρητήρια που είχε στείλει ο Γ.Καρατζαφέρης στο Πούτιν με την ευκαιρία της εκλογής του
Στην επιστολή  του Ρώσου πρέσβη αναφέρονται τα εξής:
«Με την εντολή του Προέδρου της Κυβέρνησης της Ρωσικής Ομοσπονδίας, κ. Β. Πούτιν θα ήθελα να σας διαβιβάσω την ευγνωμοσύνη του για τα συγχαρητήρια με την ευκαιρία της εκλογής του στο αξίωμα του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Δράττομαι της ευκαιρίας αυτής να σας εκφράσω την εξαιρετική μου εκτίμηση και να σας ευχηθώ κάθε επιτυχία και ευημερία».
Η επιστολή υπογράφεται από τον πρεσβευτή της Ρωσίας στην Αθήνα, Βλαντιμίρ Τσιχικβισβίλι.


onalert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου