Δευτέρα 7 Μαΐου 2012

Αυτοκτονίες:Δεν φταίει η οικονομική κρίση… Η αποστασία μας και η άρνηση μας για το πρόσωπο του Θεού φταίει.

Οι αυτοκτονίες στη χώρα μας, τα τελευταία χρόνια, έχουν γίνει καθημερινό φαινόμενο. Η λίστα των αυτοχείρων στη χώρα μας, τα τελευταία τρία χρόνια, αυξάνεται με ρυθμούς γεωμετρικής προόδου…Η στατιστική υπηρεσία αναφέρει, 45% αύξηση στις αυτοκτονίες από την στιγμή που εκδηλώθηκε η οικονομική κρίση στη χώρα μας.
Βασική αιτία, λένε, είναι η οικονομική κρίση και τα δυσβάσταχτα μέτρα που έχει επιβάλλει η κυβέρνηση και η τρόικα. Αυτά έχουν οδηγήσει τους πολίτες στην απελπισία, στην απόγνωση και τελικά στην αυτοκτονία.

Επιτρέψτε μου όμως, να διαφωνήσω με την αιτία των αυξανόμενων αυτοκτονιών. Μπορεί να είναι η απελπισία και η απόγνωση αλλά αυτά τα αισθήματα οφείλονται όντως στην οικονομική κρίση; Φυσικά κι όχι!
Η απελπισία και η απόγνωση που νιώθουν κάποιοι συμπολίτες μας οφείλονται στην πνευματική κρίση που διατρέχει τη γενιά μας!
Τόσα χρόνια μας δημιουργούσαν ψεύτικα πρότυπα! Υλικά, φθαρτά! Και πολλοί παρασυρθήκαμε στον τρόπο ζωής του υπερκαταναλωτισμού που μας προωθούσαν. Δεν μας αρκούσαν τα χρήσιμα για την επιβίωση μας, αλλά θέλαμε και το παραπάνω! Κι όταν το αποκτούσαμε, ότι κι αν ήταν αυτό (αυτοκίνητο, σπίτι, κινητό τηλέφωνο, ταξίδια και τόσα άλλα υλικά αγαθά) θέλαμε περισσότερα και καλύτερα, χωρίς να σκεφτόμαστε αν μας είναι χρήσιμα και τι είναι αυτό που μας σπρώχνει να τα αποκτήσουμε! Από κοινοκτήμονες και φιλάνθρωποι, μέσα σε λίγα χρόνια μετατραπήκαμε σε άπληστους, αχάριστους εγωιστές.
Πιστέψαμε πως αν αποκτήσουμε όλα τα υλικά αγαθά που θέλουμε θα γίνουμε θεοί και ότι αυτός ο κόσμος θα γίνει το βασίλειό μας και θα διαρκέσει για πάντα. Μα η πραγματικότητα απέχει πολύ από αυτήν τη «λογική» και τώρα που αντιλαμβανόμαστε ότι όλα αυτά είναι προσωρινά και ψεύτικα και τα παρακολουθούμε να καταρρέουν λίγο λίγο, νιώθουμε πως χάνουμε τα πάντα.
Δεν γεννά λοιπόν, η οικονομική κρίση την απόγνωση και την απελπισία που θα οδηγήσουν, μοιραία στην αυτοκτονία, αλλά η απομάκρυνση μας από το Θεό και το θέλημά του.
Ο Θεός είναι η Ελπίδα, το Φως, η Αλήθεια, η Γνώση, η Αγάπη, όποιος έχει μέσα του το Θεό έχει κι όλα αυτά. Τι συμβαίνει λοιπόν, όταν κάποιος απομακρύνεται από το Θεό; Δεν απομακρύνεται από την ελπίδα και πάει στην απελπισία; Δεν απομακρύνεται από το Φως και πάει στο σκοτάδι; Δεν απομακρύνεται από την αλήθεια και πάει στο ψέμα;
Δεν φταίει η οικονομική κρίση… Η αποστασία μας και η άρνηση μας για το πρόσωπο του Θεού φταίει.
Ο Θεός να ελεήσει όλους τους αυτόχειρες!

Αναγνώστης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου