Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2013

Προαιρετική η κάρτα του πολίτη στη Ρωσία!

Η Ρωσική Κυβέρνηση μέσω του Υπουργού Τύπου, ανακοίνωσε πως η Κάρτα του Πολίτη (Ηλεκτρονική Ταυτότητα) ΔΕΝ θα είναι υποχρεωτική για τους Ρώσους πολίτες. 

Όπως σημειώνει το δημοσίευμα η Κάρτα αυτή, από όσους την αποκτήσουν, θα χρησιμοποιείται ως: α) Ηλεκτρονική Ταυτότητα, β) Δίπλωμα οδήγησης, γ) ασφαλιστήριο αυτοκινήτου δ) Κάρτα αναλήψεων χρημάτων από τα ΑΤΜ ε) Κάρτα Μετανάστη.

Η ιδέα της χρήσης τέτοιας Κάρτας ξεκίνησε από το 2005 όταν την πρότεινε μια Τράπεζα. Το 2009 καταστρώθηκαν τα πρώτα σχέδια και το 2011 ο Medvedev παρουσίασε ένα δείγμα της.

Στο τέλος του δημοσιεύματος γίνεται αναφορά στους φόβους για την προστασία των προσωπικών δεδομένων και των κινδύνων ασφάλειας που έχουν αυτά τα συστήματα.

Πρόκειται αναμφίβολα για μια σημαντική εξέλιξη, για μια σημαντική νίκη των κινημάτων κατά των ηλεκτρονικών ταυτοτήτων. Η Αγγλία τις απέσυρε, η Ρωσία τώρα τις καθιστά προαιρετικές. 

Βεβαίως αυτή η απόφαση, για να είναι ουσιαστική, πρέπει να συνδυαστεί με την δυνατότητα όσων δεν πάρουν την ηλεκτρονική ταυτότητα να μπορούν απρόσκοπτα να εξυπηρετούνται από τις Δημόσιες και Ιδιωτικές Υπηρεσίες του Κράτους.

ΠΗΓΗ: www.themoscowtimes.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου