Σάββατο, 1 Μαρτίου 2014

Η ομοφυλοφυλία απειλεί τήν ανθρωπότητα...

Πατριάρχης Μόσχας
 
SODOMA1
Ο δίκαιος Λώτ φεύγει με τήν οικογένειά του τήν ώρα πού τα Σόδομα εξ΄ ουρανού καίγονται ...

Η Νομοθεσία για τους γάμους των ομοφυλόφιλων εγκυμονεί μία απειλή για την ανθρωπότητα, δήλωσε ο Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών Κύριλλος μετά τη λειτουργία την οποία τέλεσε στον Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου του Κρεμλίνου την ημέρα της μνήμης των νεομαρτύρων και ομολογητών της Εκκλησίας της Ρωσίας.
“Εκ πρώτης όψεως βεβαίως θα έπρεπε να εγκρίνουμε τη νομοθεσία αυτή για να μην υπάρχει διάκριση για κανέναν και σε τίποτε. Ξαφνικά μαθαίνουμε όμως ότι δεν πρόκειται για αστική, πολιτική, οικονομική, πολιτιστική διάκριση , αλλά για κάτι που ποτέ δεν αντιλαμβανόμασταν ως διάκριση. Πρόκειται για την σεξουαλική ζωή του ανθρώπου “, αναφέρει τα λόγια του Πατριάρχη Κύριλλου το πρακτορείο INTERFAX.


Σύμφωνα με τη δήλωσή του, οι οπαδοί της νομιμοποίησης των γάμων των ομοφυλόφιλων “προτείνουν να δικαιολογήσουμε τώρα την αμαρτωλή πλευρά της ζωής αυτής, καί μάλιστα με Νόμους “. 
“Ποτέ στην ιστορία της ανθρωπότητας δεν έχει χρησιμοποιηθεί ο Κρατικός νόμος για να δικαιολογηθεί η αμαρτία. Ούτε οι ειδωλολάτρες δεν είχαν κάτι τέτοιο, ενώ η έννοια της αμαρτίας είναι πολύ ακανόνιστη “, δήλωσε ο Προκαθήμενος. 
Όπως υπογράμμισε, “ο Θεός έδωσε στους ανθρώπους νόμους, η παραβίαση των οποίων συνεπάγεται την καταστροφή της ανθρωπότητας“. “Εάν θέλουμε να ζήσουμε σαν λαός, σαν κοινωνία, σαν ανθρωπότητα, δεν μπορούμε να αψηφούμε τους θεϊκούς νόμους της ανθρώπινης υπάρξεως “, πρόσθεσε ο Πατριάρχης.
Υπενθυμίζουμε ότι τον Ιούνιο της περσινής χρονιάς ο Πατριάρχης Κύριλλος απευθυνόμενος στους πιστούς στην επίσημη λειτουργία την ημέρα της εικόνας της Παναγίας του Καζάν, αποκάλεσε “τη νομοθεσία που επιβάλλεται από τη μειονότητα… πολύ επικίνδυνο σύμπτωμα της Αποκαλύψεως“. 
Κάλεσε να γίνουν τα πάντα “για να μην καθιερωθεί ποτέ με κρατικό νόμο στην επικράτεια της Αγίας Ρως μια τέτοια αμαρτία. Επειδή η έγκριση αυτή σημαίνει ότι ο λαός που δέχεται κάτι τέτοιο , βαδίζει στο δρόμο της αυτοκαταστροφής “.
Τα λόγια του Πατριάρχη ακούστηκαν τρεις βδομάδες μετά την υπογραφή από τον Βλαδίμιρ Πούτιν των ηχηρών νόμων περί προστασίας των αισθημάτων των πιστών και περί προστασίας των παιδιών από την προπαγάνδα της ομοφυλοφιλίας. Ταυτόχρονα ο Πατριάρχης υπογράμμισε ότι δεν φτάνουν μόνο οι νόμοι. 
“Γνωρίζουμε ότι κανένας, ακόμη και ο πιο τέλειος νόμος δεν μπορεί να ξεριζώσει την εγκληματικότητα, τη διαφθορά, το κακό, το ψέμα, την αντιπαράθεση, μπορεί να ξεριζώσει όλα αυτά μόνο ο άνθρωπος που έχει κάνει την ελεύθερη επιλογή υπέρ του καλού“, είπε ο Προκαθήμενος της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ρωσίας. 
ΚΑΝΤΕ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΗ ΜΕ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ...


Ακόμη, υπέρ της χρήσης του διαδικτύου τάχθηκε ο Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών κ. Κύριλλος, σε συνάντηση που είχε σήμερα με κληρικούς της Επισκοπής Τβερ.
Σύμφωνα με τον Πατριάρχη Κύριλλο οι κληρικοί εκτός από την ενοριακή διακονία, θα πρέπει να διεξάγουν και ιεραποστολικό έργο μέσα από το διαδίκτυο και τα blogs.
Συγκεκριμένα ο Πατριάρχης τόνισε, ότι "ορισμένες φορές το επίπεδο των συζητήσεων στα blogs και στις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης, μπορεί να προκαλέσει μια δυσάρεστη εντύπωση" από την άλλη όμως "αυτός είναι ο χώρος όπου εκεί δημιουργείται η διάθεση των ανθρώπων και ιδιαίτερα των νέων".
Εν συνεχεία ο Προκαθήμενος της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, υπογράμμισε, ότι "κάθε Επισκοπή και κάθε ενορία πρέπει να δημιουργήσει την δική της ιστοσελίδα στο ίντερνετ, διότι με τον τρόπο αυτό θα διαδίδουν παντού το Ευαγγέλιο, αλλά και θα συζητούν με τους νέους διάφορα προβλήματα μέσω email."
Ο Πατριάρχης Μόσχας κ. Κύριλλος, ανέφερε επίσης, ότι κάθε ενορία πρέπει να έχει και μια βιβλιοθήκη συμπεριλαμβανομένης και της ηλεκτρονικής.
Απευθυνόμενος σε κληρικούς οι οποίοι διακονούν σε απομακρυσμένα χωριά τόνισε, ότι πρέπει να έχουν κινητό τηλέφωνο και ότι τον αριθμό πρέπει να το γνωρίζουν όλοι οι κάτοικοι της περιοχής.
«Ο ιερέας του χωριού, είναι εκείνος που ευθύνεται σήμερα για τη πνευματική ζωή του λαού, αλλά και για την κατάσταση της κοινωνικής συνείδησης. Ο ιερέας πρέπει να έχει το σχετικό διανοητικό επίπεδο, ώστε να είναι σε θέση να βοηθήσει σε θέματα πνευματικής ζωής, αλλά και να επηρεάσει θετικά τους ανθρώπους ανεξάρτητα από το πόσο συχνά εκκλησιάζονται", τόνισε κλείνοντας ο Πατριάρχης Μόσχας κ. Κύριλλος.

Πηγή: http://www.kivotoshelp.gr/