Κυριακή 22 Ιουνίου 2014

Η σωματική ευκαψία του κεκοιμημένου γέροντα Γεωργίου Καψάνη

Το χέρι του Γέροντος. Η ευκαμψία του σώματος των μοναχών είναι ένα σημάδι που δείχνει την υπέρβαση των φυσικών νόμων από τους πνευματικούς νόμους.Ιδού και το χέρι του μακαριστού γέροντα Γεωργίου Καψάνη που εκοιμήθη την περασμένη Κυριακή τα ξημερώματα και ετάφη την περασμένη Δευτέρα στο κοιμητήριο της Ιεράς Μονής Γρηγορίου του Αγίου Ορους.leipsano-geronta-georgiou-kapsani

Τα λείψανα είναι ευλύγιστα και ελαστικά είναι σωσμένες αυτές οι ψυχές, θα αναρωτηθεί κάποιος. Ο καθένας μπορεί να ειπεί οτι, το σημείο αυτό δόθηκε στους δούλους του Κυρίου, στους οποίους υποσχέθηκε τόσες δωρεές: ” Εκατονταπλάσιο μισθό θα λάβουν και την αιώνια ζωή θα κληρονομήσουν”. Κανείς να μην αμφιβάλλει, οτι ο Χριστός θα δείξει όλη Του την εύνοια, όλη την ευσπλαχνία και συγκατάβαση για τις ανθρώπινες αδυναμίες τους και θα τους ελεήσει, αξιώνοντας τους στην ουράνια Μακαριότητα, όπως σαφέστερα βεβαιώνει και ο Ευαγγελιστής Λουκάς.gewrgios(1)
Ίσως να βρεθούν μερικοί, οι οποίοι να αμφιβάλουν για το εξαιρετικό αυτό θαύμα. Αλλά αυτοί, ας παρατηρήσουν το λείψανο οποιουδήποτε μεγαλόσχημου Μοναχού και τότε θα βεβαιωθούν, όταν το δουν ευλύγιστο και ελαστικό μέχρι ακόμη και την ώρα της ταφής του, ιδιαίτερα δε επτά ώρες από το θάνατο.
Το σώμα είναι νεκρό, αλλά δεν έχει την ακαμψία (καμία κίνηση) του θανάτου. Χέρια και πόδια λυγίζουν και απλώνονται. Στα πτώματα των άλλων ανθρώπων, η ευλυγισία έρχεται έπειτα από επτά ώρες, διότι τότε αρχίζει το στάδιο της σήψεως ( αποσύνθεσης).
Όποιος απιστεί, δεν έχει παρά να ερευνήσει και θα διαπιστώσει την ακρίβεια του θαυμαστού αυτού φαινομένου. Ελπίζουμε, οτι βλέποντας το θαύμα, θα παύσει να δυσπιστεί και θα γίνει πιστός.
agioritikovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου