Κυριακή 22 Ιουνίου 2014

ΟΙ «ΚΑΝΟΝΕΣ» ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΜΜΕ

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ 


Γράϕει ο Νίκος Χειλαδάκης
 Από τις αρχές της δεκαετίας του ενενήντα με την δημιουργία της ιδιωτικής τηλεόρασης, (χωρίς αυτό να σημαίνει ότι και πριν δεν είχαμε ένα ανάλογο σύστημα ενημέρωσης με κρατικές προδιαγραϕές), υπάρχει και λειτουργεί ένα ϕοβερά αποτελεσματικό σύστημα «πλύσεως εγκεϕάλου». Το σύστημα αυτό τα τελευταία χρόνια έχει οργιάσει στην εκστρατεία αδρανοποίησης και αποχαύνωσης ενός λαού που έχει  παραδοθεί σε ένα κατοχικό καθεστώς.

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgktnQzWOTw2TJpWDpBS55vB_IbTkNTOpeoK5aEb8hXhbpqqLzfLbzP2e06BFPGc1yefB1NxvsofVEVZgolYMb4ClBOJlIyCuhAqvZ9jHIbtSToVBmwBm2Jm4kzHqvQqGhQF6C__sxk0_ke/s400/%25CE%259C%25CE%25AD%25CF%2583%25CE%25B1+%25CE%259C%25CE%25B1%25CE%25B6%25CE%25B9%25CE%25BA%25CE%25AE%25CF%2582+%25CE%2595%25CE%25BD%25CE%25B7%25CE%25BC%25CE%25AD%25CF%2581%25CF%2589%25CF%2583%25CE%25B7%25CF%2582.jpgΤο σύστημα αυτό λέγεται «ΜΜΕ» και λειτουργεί από καλά εκπαιδευμένους δημοσιογράϕους που υπακούουν στις εντολές των «άνω», μορϕοποιώντας την ανθρώπινη μάζα σύμϕωνα με τα συμϕέροντα της Νέας τάξης και της επιχείρησης  καταστροϕής του ελληνισμού. Το σύστημα αυτό έχει κάποιους βασικούς κανόνες στην ενημέρωση για την οποία υποτίθεται ότι εργάζεται και υπηρετεί. Οι κανόνες αυτοί είναι πολύ χαρακτηριστικοί και έχουν ανανεωθεί σε μεγάλο βαθμό από τότε που η χώρα αυτή έχει υποπέσει στην κατοχή των μνημονίων και της ξενόϕερτης εξουσίας.  
Συγκριμένα : απαγορεύεται η μετάδοση ειδήσεων για τις αθρόες αυτοκτονίες που συμβαίνουν σε όλη την χώρα. Απαγορεύεται η μετάδοση ειδήσεων για εγκλήματα λαθρομεταναστών και κυρίως απαγορεύεται η αναϕορά στην λέξη λαθρομετανάστης, γιατί θεωρείται ρατσιστική και ϕασιστική. Απαγορεύονται οι αναϕορές σε συγκεκριμένα επεισόδια κατάσχεσης περιουσιών και στα οικογενειακά δράματα που δημιουργεί η οικονομική κρίση, για να μην εξοργίζεται ο κόσμος ενάντια στην κατοχική κυβέρνηση και στο ξενόδουλο καθεστώς. Κόβονται ειδήσεις για εξώσεις οικογενειών, χρεοκοπίες άλλοτε κραταιών επιχειρήσεων, ειδήσεις για οικονομικά σκάνδαλα. Ποιος θυμάται την λίστα Λαγκάρντ και τις άλλες λίστες με τα δισεκατομμύρια ϕοροδιαϕυγής επωνύμων ; Απαγορεύονται ειδήσεις που θίγουν τις καταϕορές παραβιάσεις του ελληνικού συντάγματος που έχουν διαπραχτεί στον «βωμό» των μνημονίων. Απαγορεύονται οι ειδήσεις και γενικότερα η ενημέρωση για όσα «θερμά» συμβαίνουν σχεδόν καθημερινά το Αιγαίο. Ένας ακήρυκτος πόλεμος εδώ και χρόνια που τελευταία έχει αναβαθμιστεί και είχαμε μέσα στο τελευταίο εξάμηνο τουλάχιστον τρία «θερμά» επεισόδια για τα οποία κανένα κανάλι δεν μετέδωσε τίποτα. Απαγορεύονται οι ειδήσεις που θίγουν την παράνομη δραστηριότητα του τουρκικού προξενείου στη Θράκη για να μην ενοχληθεί η Άγκυρα. Απαγορεύεται οι μετάδοση ειδήσεων σχετικά με τις αντεθνικές δραστηριότητες μειονοτικών βουλευτών είτε αυτοί είναι της δεξιάς είτε της αριστεράς,  μέσα στην ελληνική δυτική Θράκη
Καθημερινά προβάλλεται το τεράστιο «έργο» μιας κατοχικής κυβέρνησης που κατάϕερε να «σώσει» την χώρα καταστρέϕοντας τα πάντα. Καθημερινά προβάλλονται ειδήσεις που έχουν τον πονηρό στόχο του διαιρεί και βασίλευε. Προβάλλεται η νομιμότητα μιας κοινωνικής ομάδας που θα πρέπει να στραϕεί ενάντια μιας άλλης ομάδας η οποία  ϕοροδιαϕεύγει σκανδαλωδώς, χωρίς όμως να μας πουν γιατί πληρώνουμε τόσους ϕόρους. Καθημερινά προβάλλεται η αντίληψη ότι μια κοινωνική ομάδα ζει σε βάρος της άλλης, ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι «κηϕήνες» εναντίον των ιδιωτικών, ότι οι καταναλωτές είναι εναντίον των ιδιωτικών υπαλλήλων που δεν θέλουν να δουλεύουν τις Κυριακές, ότι ο κόσμος είναι  εναντίον των ϕαρμακοποιών γιατί απεργούν και δεν έχει ϕάρμακα λες και όταν είναι ανοιχτά τα ϕαρμακεία μπορεί να πάρει τα ϕάρμακα του, προβάλλεται συνεχώς ότι κάθε απεργία λειτουργεί ενάντια στο κοινωνικό σύνολο που ταλαιπωρείται γιατί δεν μπορεί ο εργαζόμενος να πάει στην δουλειά του άσχετα αν την έχει χάσει και είναι άνεργος, ότι ο άρρωστος πεθαίνει γιατί απεργούν οι γιατροί λες και τα νοσοκομεία λειτουργούν κανονικά, ότι πρέπει οι αγρότες να είναι ενάντια στους ναυτεργάτες όταν απεργούν καθώς είναι απλήρωτοι εδώ και μήνες, γιατί τα προϊόντα τους θα μείνουν αδιάθετα, ότι οι ϕορτηγατζήδες είναι εναντίον των αγροτών που κλείνουν τους δρόμους γιατί διεκδικούν το δικαίωμα να συνεχίσουν να είναι αγρότες και… δεν συμμαζεύεται. Για να μην πάμε στην καθημερινή ενημερωτική λαίλαπα εναντίον συγκεκριμένου κόμματος του οποίου βουλευτές είναι στην ϕυλακή χωρίς δίκη, με αποτέλεσμα όμως το κόμμα αυτό να κερδίζει σε ψήϕους από την αγανάκτηση του κόσμου για το όλο κατοχικό σύστημα που λυσσομανά εναντίον του. Τέλος προβάλλονται με χαρακτηριστική έμϕαση  μια πληθώρα άσχετων και συνήθως πορνογραϕικών εντυπωσιακών ειδήσεων και σκανδαλωδών πληροϕοριών που σκοπό έχουν όχι ϕυσικά να ενημερώσουν τον θεατή ή ακροατή, αλλά να τον αποπροσανατολίσουν, να τον «ζαλίσουν» και να τον κάνουν να μην καταλαβαίνει τίποτα και κατά συνέπεια να μην είναι ικανός να αντιδράσει σε ότι πιο καταστροϕικό μπορεί να εϕαρμοστεί για τον ίδιο και για το μέλλον του. Αυτά τα λίγα για το τεράστιο αυτό θέμα.  
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhbfXXlf9xmoa6fdWrPrNI6Vx321s3i2xl2_cjRSv2cc-Du7-AJe__ZA-b-zn6svyVQidsmpy2X6FgVBRoIH1F6tnJfy1fEzMt8AYYLTRd702x41ZmVDOKPN4zpk-OLAhMaJt9xQhkw4VQ/s1600/576684_501720309887415_1118116605_n.jpgΕδώ βέβαια κάποιος θα αντιτείνει ότι ωραία όλα αυτά αλλά στο χέρι σου είναι να πατήσεις ένα κουμπί και να σταματήσεις να δέχεσαι τα «βέλη» της παραπληροϕόρησης. Αυτή είναι μια ωραία «πρόϕαση έν αμαρτίαις» γιατί με τον ίδιο σκεπτικό να μην μετέχουμε στην δημόσια ζωή γιατί  δεν την αποδεχόμαστε, να μην πάμε να ψηϕήσουμε γιατί δεν συμϕωνούμε με το πολιτικό σύστημα. Έτσι όμως διευκολύνουμε ακόμα περισσότερο  αυτό το σύστημα να μας πατά ακόμη πιο πολύ. Το θαυμαστό έργο της λεηλασίας από την κατοχική εξουσία δεν σταματά με την αποχή και την αδιαϕορία στην λαίλαπα των τελευταίων ετών. Η αντίσταση στην λαίλαπα αυτή απαιτεί ανθρώπους ενημερωμένους και συνειδητούς αλλά και πιστούς στους άξονες που μας κράτησαν ζωντανούς επί αιώνες, (και τους οποίους μισεί χαρακτηριστικά αυτό το μιντιακό σύστημα), δηλαδή στον ελληνισμό και στην Ορθοδοξία.  

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράϕος-Συγγραϕέας-Τουρκολόγος
Πηγή: http://lithosfotos.blogspot.gr/2014/06/blog-post_5580.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου