Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

Ρωσίδα αθλήτρια δείχνει κάθε στιγμή την πίστη της προς τον Θεό

Ρωσίδα-αθλήτρια-δείχνει-κάθε-στιγμή-την-πίστη-της-προς-τον-ΘεόΗ εικόνα και μόνο της Ρωσίδας αθλήτριας που κάνει ευλαβικά τον Σταυρό της πριν ξεκινήσει την προσπάθειά της αποτελεί ένα μόνο μικρό παράδειγμα των αλλαγών που έχουν συντελεστεί στη χώρα από τη στιγμή που φιλοξένησε για τελευταία φορά τους Ολυμπιακούς Αγώνες.
Η Elena Nikitina, 21 ετών, έκανε τον Σταυρό της προτού ξεκινήσει την τέταρτη και τελευταία κούρσα της στο απαιτητικό άθλημα skeleton στο Ολυμπιακό Κέντρο Sanki την Παρασκευή το απόγευμα. Η ρωσίδα αθλήτρια κατάφερε τελικώς να κερδίσει το χάλκινο μετάλλιο.

Στην κομμουνιστική περίοδο της Σοβιετικής Ένωσης, οι νεαροί σοβιετικοί ανατρέφονταν ως άθεοι, οι Εκκλησίες λειτουργούσαν υπό στενότατη κρατική παρακολούθηση και οι πιστοί αντιμετώπιζαν πάντα το φόβο να πέσουν θύματα της αστυνομίας της KGB.
Πάντως, από την πτώση του Κομμουνισμού, η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ρωσίας έχει αναγεννηθεί με τον Πρόεδρο της χώρας Vladimir Putin να καλλιεργεί στενές σχέσεις με αυτήν, τονίζοντας ότι θα πρέπει να έχει μεγαλύτερες παρεμβάσεις σε θέματα όπως τα οικογενειακά ζητήματα, της εκπαίδευσης ακόμη και των ενόπλων δυνάμεων.
“Με βοηθάει πολύ”, δήλωσε η Nikitina, που γεννήθηκε το 1992, ένα χρόνο μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης και 12 χρόνια μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες στη Μόσχα το 1980, όπου και αποτέλεσε την πρώτη φορά που η Ρωσία φιλοξένησε τους Αγώνες.
“Νιώθω ότι εάν κάνω τον Σταυρό μου, αποκτώ αμέσως αυτοπεποίθηση και σιγουριά στην πίστα και νιώθω ότι όλα θα κυλίσουν ευνοϊκά για εμένα”, δήλωσε στους ανταποκριτές αμέσως μετά την ολοκλήρωση της κούρσας της.
pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου