Σάββατο 20 Μαρτίου 2021

Συνέβη σέ νοσοκομειακό Ναό τῶν Ἀθηνῶν

 


.
σ.σ. Η κυρία που έζησε αυτό το γεγονός με παρακάλεσε να το δημοσιοποιήσω. Όταν η «Εκκλησία» πετάει τον πονεμένο άνθρωπο στο δρόμο, όταν διδάσκει την απιστία και διαστρέφει την Παράδοση, ας ετοιμάζονται οι «Ά-γιοι» Ιεράρχες για ανώμαλη προσ-γείωση. Ο Θεός δεν θα τους ανεχτεί άλλο.

***

Την 24η Φεβρουαρίου μία κυρία πήγε να προσκυνήσει το ιερό Λείψανο του Αγίου Λουκά του Ιατρού που βρίσκεται στο παρεκκλήσι μεγάλου νοσοκομείου της Αθήνας. Μέσα στο νοσοκομείο βρίσκεται ο σύζυγός της σε σοβαρή κατάσταση, αναμένοντας την έναρξη βαριάς θεραπείας. Η κυρία ήθελε να παρακαλέσει τον Άγιο Λουκά για την καλή έκβαση μιας απάντησης που περίμεναν και για την στήριξη του συζύγου της στον Γολγοθά του.

Πλησιάζοντας προσκύνησε τις δύο Ιερές Εικόνες που βρίσκονται έξω από το παρεκκλήσι και άκουσε τις δύο μασκοφορούσες επιτρόπισσες να της κάνουν την παρατήρηση γιατί προσκύνησε τις Εικόνες. Τους είπε «εάν γνωρίζατε την αγιαστική χάρη της Εκκλησίας θα σκύβατε χωρίς φόβο και θα γλείφατε ακόμη και την σκόνη από το πάτωμα.»

Σχεδόν βουρκωμένη εισήλθε στο παρεκκλήσι. Την ώρα που άναβε τα κεράκια και τα τοποθετούσε στο μανουάλι, ένας ωρυόμενος ιερέας εμφανίστηκε από την αριστερή πύλη του τέμπλου.

–Φορέστε τη μάσκα σας. Φορέστε τη μάσκα σας.

-Πάτερ μου θέλω να ασπασθώ το Λείψανο του Αγίου Λουκά.

-Φόρεσε τη μάσκα σου. Δεν μπορείς να ασπασθείς το Λείψανο. Εδώ είναι νοσοκομειακός Ναός. Μόνο υπόκλιση να κάνεις. Φόρεσε τη μάσκα σου.

-Θα τη φορέσω αφού βγω από το Ναό. Κρίμα εδώ που καταντήσαμε.

Με τον Ιερέα να παρακολουθεί αγριεμένος η κυρία δεν κατάφερε να προσκυνήσει το Ιερό Λείψανο του Αγίου Λουκά Συμφερουπόλεως. Έφυγε τρέμοντας ολόκληρη με αναφιλητά για να συναντήσει τον βαριά ασθενή σύζυγό της.

https://tasthyras.wordpress.com/2021/03/01/συνέβη-σε-νοσοκομειακό-ναό-των-αθηνών/#more-25407

1 σχόλιο: